Zware boete voor vluchtmisdrijf zonder rijbewijs

D.D. (50) uit Kruibeke kreeg van de politierechter een boete van 4.400 euro en een rijverbod van acht maanden omdat hij vluchtmisdrijf pleegde. Hij was ook niet in het bezit van een rijbewijs.

De 50-jarige D.D. wilde op 3 september 2009 rond 18u boodschappen gaan doen. Hij haalde de wagen van zijn broer daarvoor van een privéparking zonder te beseffen dat die wagen in beslag was genomen.

Tegen zijn broer was immers een proces-verbaal uitgeschreven omdat zijn wagen niet verzekerd was. Omdat er nog nummerplaten aan de auto hingen, ging D.D. ervan uit dat er geen vuiltje aan de lucht was.

Scheldpartij

Op de oprit van de E17 richting Antwerpen ging de wagen aan het slippen en uit de bocht. De auto kwam op de zijflank tot stilstand. Toen zijn inderhaast verwittigde broer ter plaatse kwam, schold die D.D. de huid vol. De man sloeg op de vlucht en de politie kon hem niet onmiddellijk vinden.

De politierechter veroordeelde D.D. niet alleen voor het sturen zonder rijbewijs en verzekering, maar tegelijk ook voor vluchtmisdrijf.

YV

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio