Antwerpse Zoo brengt verhalen via mobiele dragers

Het Vlaamse technologieplatform Navitell StoryNations en de Antwerpse Zoo hebben donderdag een verregaand staaltje van 'mobile storytelling' voorgesteld. De bezoekers van de Zoo kunnen voortaan interessante audioverhalen beluisteren via mp3-speler, smartphone of gsm.

De StoryTrip van de Zoo omvat voorlopig dertien verschillende geluidsfragmenten die zijn ingesproken door presentator Chris Dusauchoit en actrice Karen de Visscher. "Voor ons is het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen van onze verhalen kunnen genieten. Dankzij deze technologie kunnen ze op tal van mobiele toestellen worden afgespeeld", zegt commercieel directeur Anja Stas.

"Met de techniek maken we de verhalen beschikbaar op meer dan duizend verschillende toestellen", zegt Isabelle Maenhout, ceo van Navitell. "Daardoor moet de opdrachtgever zich enkel maar bekommeren om de sterke en boeiende verhalen."

Streepjescode

De StoryTrip van de Antwerpse Zoo is op verschillende manieren te gebruiken. Al de verhalen kunnen ter plaatse worden beluisterd met een smartphone of gsm. Je kan de verhalen ook op voorhand op je mp3-speler of PlayStation Portable downloaden via www.storynations.com en meenemen naar de Zoo.

"Het verhalenplatform StoryNations bestaat al een tijdje. Het unieke aan de StoryTrip van de Zoo is dat wij nu ook gebruikmaken van nieuwe technieken zoals de QR-codes (Quick Response). Deze nieuwe streepjescodes kan je met een smartphone inscannen. Daarna starten de verhalen onmiddellijk via een link met het internet", besluit Maenhout.

Tijdens de testperiode zijn de eerste 50.000 downloads en streamings gratis. Nadien wordt het project geëvalueerd.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio