Oppositie vindt lange wachtrijen op Sfinks niet kunnen

Print
Boechout - Lijst Dedecker beweert dat er behoorlijk wat mis is gelopen tijdens het voorbije Sfinksfestival.

Vooral de lange rijen van wachtende festivalgangers op de openingsavond van het Sfinksfestival wijzen volgens de oppositiefractie LDD op een manke organisatie. Inwoners van Boechout en enkele omringende gemeenten mochten die avond gratis de festivalweide op. “Bespaar ons situaties als op het festival in Duisburg (waar 21 mensen stierven toen er massapniek uitbrak tijdens een dancefestival, red.)”, aldus Jan Verelst tijdens de gemeenteraad.

Burgemeester Koen T’Sijen vond de interpellatie van LDD ongepaste paniekzaaierij. “De oppositie probeert dit grandioze festival in diskrediet te brengen. De organisatie was voorbeeldig.”

Volgens Fred Entbrouxk (N-VA) liep er ook een en ander mis tijdens de openingsreceptie die traditiegetrouw wordt aangeboden door het gemeentebestuur. “Het leek wel of iedereen hier zomaar binnen mocht”, aldus Entbrouxk. Volgens de burgemeester werden er niet meer uitnodigingen verdeeld als anders en bleef het budget voor de receptie ongewijzigd ten opzichte van eerdere edities.

“De langere wachttijden op vrijdagavond waren mogelijk ook een gevolg van het feit dat nu ook de inwoners van Borsbeek gratis naar de openingsavond van het festival mochten.”

LVG

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio