Food

Tempura van land- en zeevruchten

Print

Tempura van land- en zeevruchten

Ingrediënten :

12 scampi gepeld, schoongemaakt en geplet, 8 stukjes zeeduivel in fijne schijfjes gesneden, 8 shiitake paddenstoelen zonder steeltjes, 8 schijfjes pompoen of zoete aardappel, 8 kleine stukjes broccoliroosjes, 1 ei, 200 ml ijswater, 100 g gezeefde bloem, 400 ml water, 100 ml mirin, 100 ml japanse sojasaus, 10 g bonitovlokken ofwel dashi-no-moto, 5 cm gember, 10 cm daikon (of witte rammenas).

Bereiding :

1 Maak het beslag door het ei met het water mengen, waarna je er voorzichtig de gezeefde bloem door mengt. Het beste resultaat krijg je als je roert met kookstokjes; het beslag mag gerust wat klonters hebben. Zorg dat het beslag ijskoud blijft.

2 Maak de saus door alle sausingrediënten met elkaar te mengen. Doe over in 4 individuele kommetjes. (Kikkoman heeft ook een dipsaus voor tempura: Memmi, wel even aanlengen met 2 delen water)

3 Rasp de gember en de daikon voor de kruiding.

4 Wentel de stukjes vis, paddenstoel en groenten door de bloem, klop af en haal door het koude beslag. Dompel ze onder in hete olie (165°C ) en bak kort. Laten kleuren is niet nodig, de beste tempura is zeer lichtgeel.

5 Leg de tempura op een bord op een papiertje en serveer met de saus, bestrooid met de kruiding.

www.ambiance.be

NIET TE MISSEN