Food

Salade van koningskrab met kervel

Print

Salade van koningskrab met kervel

Ingrediënten :

400 g koningskrabbenvlees, 1 busseltje kervel, 8 vitelotteaardappeltjes (paarse aardappelen te vinden in de meeste supermarkten), 2 eetlepels olijfolie, peper van de molen, zeezout, 1/4 witte kool, 1 dl witte wijnazijn, 2 eetlepels griessuiker, 1 theelepel wasabi (japanse mierikswortel), 2 eidooiers, sap van 1 limoen, 2 dl neutrale slaolie, 25 g zure room.

Bereiding :

1 Was de aardappelen grondig en kook ze gaar in de schil in koud gezouten water. Giet ze af en laat afkoelen. Pel ze met behulp van een keukenmesje.

2 Snijd de aardappelen in schijfjes van ongeveer 1 mm, schik ze in een schaal en overgiet met de olijfolie, kruid met peper van de molen en zeezout.

3 Snijd de witte kool in zeer fi jne reepjes (julienne), overgiet met de witte wijnazijn en bestrooi met de griessuiker. Meng goed en zet dit in de koelkast.

4 Meng de eidooiers met het limoensap, een snuifje zout en de wasabi. Werk er met een garde de slaolie druppelsgewijs door zoals voor een mayonaise. Werk er tot slot de zure room door.

5 Pluk de kervel, reserveer enkele mooie plukjes kervel voor de afwerking en versnijd de rest van de kervel grof met een scherp mes.

6 Versnipper de koningskrab met de handen en meng er een fl inke eetlepel van de wasabimayonaise onder. Voeg er de geplukte en grof gesneden kervel door en kruid met peper van de molen en een weinig zeezout.

7 Neem 4 serveerringen en plaats ze op een bord of schotel. Schik een bodem van de vitelotteaardappelschijfjes erin en vervolg met het krabbenvlees tot ongeveer 1/3 van de ring gevuld is. Schik er nogmaals wat plakjes aardappel in en vervolg weerom met het krabbenvlees tot de ringen bijna gevuld zijn.

8 Schik de laatste plakjes aardappel erbovenop en plaats de ringen met behulp van een vlakke spatel op de borden. Verwijder de ringen en schik op elk taartje wat gemarineerde kool (laat het overtollige vocht eerst uitlekken).

9 Omring met de wasabimayonaise (als deze te dik is, meng er dan een beetje water door tot een dik vloeibare saus is bekomen) en schik er nog enkele plukjes kervel bij.

www.ambiance.be

NIET TE MISSEN