Noordvlees Van Gool neemt BGMC over

De slachthuisgroep Noordvlees Van Gool uit Kalmthout neemt Belgium German Meat Corp (BGMC) uit Lochristi over. Het haalt zo de Belgische marktleider in organenvlees binnen. Bovendien laat de overname toe om de eigen afdeling rode organen uit Sint-Niklaas over te brengen naar het Gentse.

jvangeyte

Noordvlees Van Gool is een varkensslachter. Het behoort tot de Belgische top vijf, met een slachtcapaciteit van bijna 900.000 varkens per jaar. De groep heeft zijn hoofdzetel in Kalmthout en een bijhuis in Sint-Niklaas, al wordt dat binnenkort gesloten.

Het overgenomen BGMC is marktleider in de valorisatie van rode organen. Daarnaast beent het varkenskoppen uit. Het familiebedrijf produceert in Lochristi 25 miljoen kilo eindproduct per jaar met 90 medewerkers.

Het huidige management (en eigenaars) van BGMC blijft nog minimum 3 jaar aan boord om een geleidelijke overgang vlot te laten verlopen.

De overname van BGMC laat Noordvlees Van Gool ook toe om zijn afdeling vanuit Sint-Niklaas tegen Nieuwjaar overbrengen naar Lochristi. Die krijgt daardoor bijkomend 6 miljoen kg per jaar te verwerken.

De transfer van Sint-Niklaas naar Lochristi is mede ingegeven door de verouderde toestand van de site in de Wase hoofdstad. Investeringen in koelingen, slachtlijn en andere divisies drongen zich op, maar waren volgens de directie niet verantwoord wegens de beperkte capaciteit.

De werknemers uit Sint-Niklaas kunnen de overstap meemaken. De site zal nadien worden herbestemd en verkocht.

JVG

Nu in het nieuws