Mechels CD&V-kopman ligt onder vuur

Mechels CD&V-kopman ligt onder vuur

Mechels CD&V-kopman ligt onder vuur

Print
Mechelen - De Mechelse CD&V-kopman Karel Van Butsel ligt onder vuur binnen zijn eigen partij. Kartelpartner N-VA vraagt om orde op zaken te stellen.

Sommige partijgenoten vinden Van Butsel zijn stijl van oppositie voeren te negatief. "Hij legt op alle slakken zout", luidt het. Critici zouden graag zien dat de fractieleider meer focust op de positieve projecten die mee dankzij de steun van CD&V in Mechelen werden gerealiseerd.

Zelfs de positie van Karel Van Butsel als lijsttrekker in 2012 wordt openlijk in vraag gesteld, zij het anoniem. "Kijk, als je meer dan tien jaar de leiding neemt, zal er altijd wel wat gemor klinken", reageert de kopman. Van Butsel vindt dat hij constructief oppositie voert. "Ik heb het eens berekend. Wij keuren 85 procent van de agendapunten tijdens de gemeenteraad goed, terwijl de meerderheid maar één procent van onze voorstellen overneemt."

N-VA-raadslid Marc Hendrickx roept de christen-democraten op om orde op zaken te stellen. "CD&V doet er goed aan om de problemen open en bloot op tafel te gooien. Aan achterhoedegevechten heeft niemand iets. Als CD&V in 2012 een kartel wil, moet ze een interessante bruid zijn", stelt zijn partijgenoot Bart De Nijn.

SVH

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio