Miko trotseert crisis

Miko slaagt erin om meer omzet te halen uit de verkoop van koffie. Ook de verkoop van plastic dozen levert meer geld op. Daar tegenover staat wel een stijging van de grondstofprijzen.

jvangeyte

Het beursgenoteerde bedrijf uit Turnhout heeft twee afdelingen. De meeste bekende is de koffietak. Die zag zijn omzet in het derde kwartaal van 2010 5,7% hoger uitkomen dan in dezelfde periode van 2009.

Vooral in Duitsland kon er meer worden verkocht door het aantrekken van nieuwe klanten. Nochtans is dit niet evident. Tal van bedrijven bezuinigen, bovendien dalen de personeelsaantallen.

Naast de koffietak ging ook de kunststofafdeling erop vooruit. Hier steeg de omzet in het derde kwartaal met 4,4 %. Hoewel Grispa, de vestiging in Houthalen, enkele contracten heeft verloren, kon de groei in de andere vestigingen deze minderverkoop compenseren. Vooral de gestegen export naar Scandinavië heeft hiertoe bijgedragen.

Intussen blijft Miko investeren in een verpakkingsmachine voor de koffieafdeling, alsook in een productiemachine voor de kunststofdivisie. Samen zijn ze goed voor een budget van 1,2 miljoen euro.

JVG

MEER OVER Turnhout

Nu in het nieuws