7 jaar cel voor dildoverkrachter uit Kapellen

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft een 40-jarige man uit Kapellen donderdag veroordeeld tot zeven jaar cel voor zeven feiten van verkrachting, poging tot verkrachting en aanranding. Hij droeg daarbij steeds een griezelmasker en een voorbindpenis van 30 à 35 centimeter.

De beklaagde werd op 1 oktober 2009 opgepakt voor het belagen van een medewerkster van een fitnesscentrum. De politie vond in zijn auto een koksmes, een griezelmasker, latex handschoenen en twee grote voorbindpenissen. Die attributen konden gelinkt worden aan een reeks zedenfeiten die in de omgeving van Schilde en Malle een ware angstpsychose hadden veroorzaakt.

Op 25 oktober 2008 had hij zijn eerste slachtoffer aangevallen in de inkomhal van een appartement in Schilde. Hij probeerde haar slipje uit te trekken, maar ze verweerde zich zo hard dat hij op de vlucht sloeg.

Op 17 juli 2009 had hij een meisje in een weiland in Westmalle gesleurd. Toen hij haar niet kon penetreren met de voorbindpenis, moest ze hem oraal bevredigen. Ze spuwde zijn sperma in een plastic zakje en gaf het aan de politie. Het DNA zou later overeenstemmen met dat van de beklaagde.

Op 26 augustus had hij een meisje van haar fiets getrokken in Schilde. Hij betastte haar en haalde zijn voorbindpenis tevoorschijn. Ze kon echter de aandacht van fietsers trekken, waardoor erger voorkomen werd. Vier andere slachtoffers konden ontkomen.

De beklaagde had de feiten naar eigen zeggen uit frustratie gepleegd, omdat hij zelf geen relatie kon aanknopen. Hij moet vijf slachtoffers samen 9.254 euro schadevergoeding betalen.Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio