Politie controleert op naleving snelheidsbepering op Scheldelaan

Op bepaalde delen van de Scheldelaan geldt een snelheidslimiet van 50 kilometer per uur. Omdat veel bestuurders de beperking negeren, controleerde de politie woensdag duchtig.

jrosquin

De controleactie leverde niet het verwachte aantal overtredingen op: 22 processen-verbaal, vier onmiddellijke inningen en een bestuurder die 105 reed. Hij mocht zijn rijbewijs meteen inleveren.

Op de Scheldelaan is normaal 90 kilometer per uur toegestaan, maar ter hoogte van het bedrijf Total is dat tijdelijk 50. “Dat is voor de duur van de werkzaamheden op de terreinen van Total en de werkzaamheden aan de dijk”, legt politiewoordvoerder Fons Bastiaenssens uit.

Gevaar

De controleactie was volgens hem echt nodig. “We stelden vast dat bestuurders de snelheidsbeperking negeerden. De hoge snelheden in combinatie met het werfverkeer creëerden een gevaarlijke situatie.”

Doden

Commissaris Peter Bevers van de verkeerspolitie merkt op dat veel bestuurders denken dat de Scheldelaan een racebaan is. “Hier wordt altijd te snel gereden. We hebben vorige week zelf snelheden van 130 gemeten waar maar 50 mocht. We kunnen niet blijven wachten tot er doden vallen, vandaar de controle.”

Alex Kestens

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio