Winkeleigenaar betrapt dief en pakt eigen goederen terug

Een inbraak bij een tuincenter in Rijkevorsel is in de nacht van woensdag op donderdag wel erg bizar afgelopen. Nadat de eigenaar gewekt werd door het alarm, stond hij oog in oog met een inbreker en pakte hij zijn eigen goederen terug. Dat bevestigt de politie van de zone Noorderkempen.

De feiten speelden zich af bij de firma Oris-Wuyts, een verdeler van tuinmachines, aan de Oostmalsesteenweg in Rijkevorsel. Omstreeks 4.00 uur werd de eigenaar, die boven de zaak woont, gewekt door het alarm. Hij nam een zaklamp en ging een kijkje nemen in de winkel. Daar betrapte hij een dief op heterdaad. De man was volledig in het zwart gekleed en droeg een kap over zijn hoofd.

De inbreker had net voordien de schuifdeuren van de winkel geforceerd en had al verschillende kettingzagen in zijn wagen geladen. Dat was echter buiten de eigenaar gerekend. Er ontstond tumult en de dief nam uiteindelijk de benen.

De eigenaar zag daarop zijn kans schoon om zijn kettingzagen terug te pakken en naar binnen te dragen. Op het moment dat hij de laatste kettingzaag naar binnen bracht, schoot de dief als een speer naar zijn wagen en koos hij het hazenpad.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio