Honden en baasjes strijden voor titel zesde canicross

Honden en baasjes strijden voor titel zesde canicross

Honden en baasjes strijden voor titel zesde canicross

Print
Sint-Katelijne-Waver - Het park rond het Sint-Michielsdomein is op zondag 7 november het decor voor de zesde canicross van de Groentestreek, een veldloop met honden. Voor Midzeler Kazan wordt het zijn wederoptreden na een langdurige revalidatie.
Canicross is het best te omschrijven als een veldloop met een hond in een bosrijke omgeving. Tijdens de cross moet de hond aangelijnd blijven aan de loper. Op die manier trekt de hond de baas. De deelname van Kazan aan de cross in eigen gemeente hing een tijdje aan een zijden draadje. Het noodlot sloeg toe in juni van dit jaar.

"De hond liep een zware blessure op aan de linkerpoot. Een dierenarts stelde vast dat Kazan zijn kruisband volledig was afgescheurd", zegt begeleider Roger Van Der Aa. Hij is de begeleider van het opkomende talent Fenna Daems (11) die met de Midzeler Kazan loopt. "Iedereen zei dat Kazan verloren was voor de canicross, laat staan dat hij nog normaal zou kunnen lopen. Er waren er zelfs die mij vlakaf zeiden dat ik het beestje beter zou laten inslapen. Ik kan je verzekeren dat zoiets hard aankomt."

Deskundige ingreep


Dierenarts Kris Jacobs bracht het duo bij zijn collega Bart Verdonck, die een operatie heeft uitgevoerd. "Deze operatie heeft ons meer dan 1600 euro gekost, maar Kazan kan weer degelijk lopen." De viervoeter stond een langdurige revalidatie te wachten. "Zoals ook bij de mens werd die ook voor hem opgebouwd. Na enkele maanden is hij weer de oude", vertelt baasje Fenna Daems.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio