Op stap door Seefhoek met Suske en Wiske

Suske en Wiske bestaan 65 jaar. Speciaal daarom lanceert de stad een nieuwe wandeling door de Seefhoek waar de geestelijke vader van de striphelden, Willy Vandersteen, opgroeide.

jrosquin

Suske en Wiske zijn rasechte Antwerpenaars, dat weten de fans al jaren. Willy Vandersteen, tekenaar en bedenker van beide striphelden, groeide dan ook op in hartje Seefhoek. “In het Suske en Wiske-album De 7 schaken speelt De Seefhoek een herkenbare rol in de tekeningen en het verhaal”, vertelt Erik Richart, projectleider bij de stad Antwerpen.

“Vandaar dat we een heuse Suske en Wiske-wandeling door Antwerpen Noord hebben uitgestippeld, aan de hand van die tekeningen. Wie de wandeling wil uitproberen, kan een gratis wandelbrochure afhalen in bibliotheek Permeke op het De Coninckplein. Dat gidst bezoekers langs de belangrijkste plekjes van de Seefhoek die in het album De 7 schaken voorkomen. De tekeningen uit het album hebben we vergroot en tegen gevels of muren opgehangen. Het steegje Burgerwelzijn en zelfs de buurt van Park Spoor Noord leer je zo op een heel andere manier ontdekken. Zo wandel je door de August Sniederstraat waar Willy Vandersteen ooit zijn eerste krijttekeningen op de stoep zette.”

Stripplein

“Trouwens, je zou het niet zeggen, maar Suske en Wiske worden op 19 december 65 jaar. Daarom staat ook het maandelijkse evenement ‘Stripplein’ op het De Coninckplein die dag in het teken van beide striphelden. Het provinciaal Suske en Wiske-museum Kalmthout zal met een feestelijke stand aanwezig zijn en Standaard Uitgeverij organiseert een unieke tentoonstelling over beide striphelden in de kubus van bibliotheek Permeke."

"Zelfs in Expozone Transit, de galerie aan de overkant van het plein, wordt een Suske en Wiske-expo ingericht. Last but not least zullen ook Suske en Wiske zelf, vergezeld door Lambik, die dag present zijn op het De Coninckplein”, besluit Richart.

Daniël Campaert

www.antwerpen.be/bibliotheek

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio