Geleide wandelingen in Peerdsbos

Is het Peerdsbos altijd al bos geweest? Zo niet, hoe zag het er dan uit in de middeleeuwen? Welke sporen van historisch gebruik kunnen we nu nog terugvinden?

Roland Haentjens

Op 7 november loodsen ervaren gidsen je doorheen de rijke geschiedenis van het Peerdsbos. Het Peerdsbos is één van de oude boscomplexen van de Voorkempen en samen met Zoerselbos en 's Herenbos het onderwerp van een historisch - ecologische studie die wordt uitgevoerd door onderzoekers van de Universiteit Gent en de Vrije Universiteit Brussel. Op verschillende plaatsen zullen de onderzoekers een toelichting geven bij de verschillende cultuurhistorische elementen die nu nog zichtbaar zijn in het bos.

Geleide wandelingen starten om 14.00, 14.30 en 15.00 uur. De wandelingen duren ongeveer anderhalf uur en vertrekken aan de parking van de melkerijhoeve te Brasschaat. Deelname is gratis.

Deze wandeling is een organisatie van het Regionaal Landschap de Voorkempen, Universiteit Gent en de Vrije Universiteit Brussel, in samenwerking met de provincie Antwerpen, gemeente Brasschaat, Agentschap Natuur en Bos, ANKONA, KVNS en VMPA.

Roland HaentjensMeer nieuws uit stad en rand

citta

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio