1/2

Anderlecht wil Legear houden, Bernardez mag weg

De Engelse clubs Everton en Newcastle zien wel wat in Jonathan Legear. Anderlecht wil zijn blessuregevoelige rechterflankspeler echter niet laten gaan. De Hondurese verdediger Victor Bernardez mag wel vertrekken.

Legear speelde erg sterk met de Rode Duivels in de partij tegen Oostenrijk. In de competitie maakte hij het Genk heel moeilijk.

"Ik hoor dat heel Engeland achter Legear zit", reageert voorzitter Roger Vanden Stock. "Maar Legear kan hier, net als Lukaku, nog veel leren. Ik wil hem houden, maar kan niets garanderen."

AEK

Bernardez is zijn rol als bankzitter meer dan beu. De Hondurees is 28 en wil meer spelen. Manager Herman Van Holsbeeck gaat na of een transfer in januari mogelijk is. Bij een vertrek van Bernardez, die zwak speelde in de bekerwedstrijd tegen URS Centre, wordt een nieuwe centrale verdediger wel een prioriteit voor Anderlecht.

Paars-wit neemt het vanavond in Europa League op tegen AEK Athene. Bij winst doet het een uitstekende zaak met het oog op een Europese overwintering.

Meer voetbalnieuws