1 / 2

"Ambachtelijke jurkjes zijn weer hip"

Wie dacht dat de ene kledingwinkel de andere is, is nog niet binnengestapt in de nieuwe Gentse boetiek 'Funni'. Daar zijn niet alleen alle stukken handgemaakt door plaatselijk talent, maar kunnen klanten de vooruitgang van hun lievelingsstuk op wel erg nauwgezette manier volgen.

mgeysmans

Heb je je altijd al afgevraagd waar jouw kledingstuk vandaan komt, hoe het vervaardigd werd en hoe lang een ontwerper er over gedaan heeft? Dan kan je nu afzakken naar het Gentse boetiekje Funni. Daar staat uitbaatster Mieke Van Steenkiste achter de kassa- én de naaimachine.

Van Steenkiste koos er namelijk voor om al haar kledij in haar winkeltje zelf te maken. Geen maatwerk voor iedere klant, maar haar eigen creaties in verschillende maten. Klanten kunnen dus best binnenkomen en ter plekke een stuk kopen dat nog niet eens af is.

Volgens de modeontwerpster, die afstudeerde in de richting Modetechnologie, zijn er steeds meer dergelijke winkeltjes aanwezig. "Ik merk dat er steeds meer interesse is voor unieke stukken. Jong talent krijgt zo een uitstalraam", aldus Van Steenkiste tegen de Corelio-kranten.

Foto: www.funni.be

NIET TE MISSEN