Seks & Relaties

Werkende moeder remt ontwikkeling kind niet af

Print

Werkende moeder remt ontwikkeling kind niet af

Werkende moeders moeten zich geen zorgen maken over de invloed van hun job op hun kinderen. Sommige ukkepukken zijn zelfs gebaat bij een werkende moeder. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Californië en het Macalester College van Minnesota.

Wanneer vrouwen na de geboorte van hun kind snel weer aan het werk gaan, betekent dit niet noodzakelijk een achteruitgang voor het kind. Vooral wanneer het gaat over een gezin met een lager inkomen of een eenoudergezin lijkt het kind net beter te presteren wanneer de moeder werkt. Enkel bij gezinnen waarbij de financiële situatie het toelaat om te stoppen met werken, werd een negatieve invloed vastgesteld van het werkgedrag op de ontwikkeling van het kind.

Volgens de onderzoekers zijn de oorzaken simpel. "Eenoudergezinnen of een gezin met een laag inkomen is gebaat bij een werkende moeder. Ze zorgt voor meer financiële stabiliteit en dat weegt vanzelf op tegen de afwezigheid van de moeder. Heeft het gezin die stabiliteit echter al bereikt door één ouder uit werken te sturen, dan is de invloed van moeders job een pak negatiever, omdat kinderen zich dan verwaarloosd gaan voelen."

NIET TE MISSEN