Straatrace kent dodelijke afloop voor drie Duitse collega's

Straatrace kent dodelijke afloop voor drie Duitse collega's

Straatrace kent dodelijke afloop voor drie Duitse collega's

Print
Drie collega's in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg zijn in de nacht van woensdag op donderdag om het leven gekomen bij een straatrace. Eén van de vier mannen overleefde het ongeval.

Vier collega's, tussen de 27 en 37 jaar oud, hadden zin om na hun dienst tegen elkaar te racen. Ze deden dat op de weg tussen Tuttlingen en Immendingen, waarbij de bestuurder van de ene wagen het opnam tegen zijn drie collega's in het andere voertuig.

In een lange bocht zou de 27-jarige bestuurder die alleen in de wagen zat het voertuig van zijn collega's hebben ingehaald op een plaats waar dat verboden is. De twee wagens reden vervolgens tegen hoge snelheid in op een vrachtwagen uit de andere richting.

Het kwam tussen verschillende botsingen tussen beide auto's en de vrachtwagen, en ook een aankomende vrachtwagen raakte bij het ongeval betrokken.

Twee inzittenden van de ingehaalde wagen waren op slag dood. Een derde man kon door de reddingswerkers nog uit het wrak worden bevrijd, maar hij bezweek even later aan zijn verwondingen.

De 27-jarige bestuurder van de andere wagen werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. De bestuurders van de twee vrachtwagens raakten niet gewond, maar hun voertuigen werden wel volledig vernield.

.

Nu in het nieuws