Motor superjumbo Qantas valt uit boven Indonesisch eiland

Motor superjumbo Qantas valt uit boven Indonesisch eiland

Motor superjumbo Qantas valt uit boven Indonesisch eiland

Print
Een superjumbo van de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas heeft donderdag een noodlanding uitgevoerd in Singapore. Er zijn geen gewonden gevallen. Het is mogelijk dat de uitbarsting van de vulkaan Merapi iets te maken heeft met de problemen.

De Airbus A380, met aan boord 433 passagiers en 26 bemanningsleden, kwam in "de problemen" boven het Indonesische eiland Batam nadat een van de vier motoren uitviel. Sommige passagiers spreken van een explosie, maar volgens Qantas klopt dat niet.

Normaal is het uitvallen van een motor geen probleem, want het gigantische toestel kan perfect met drie motoren vliegen. De piloot nam echter het zekere voor het onzekere en keerde terug naar de luchthaven van Singapore, waar het vliegtuig was opgestegen met als bestemming Sydney.

Na de landing werd duidelijk dat het omhulsel rond een van de motoren zwaar beschadigd was. De noodlanding zelf verliep vlekkeloos. De A380 is zowaar het grootste passagiersvliegtuig ter wereld en kan zeker 853 passagiers aan. Er zijn zo'n 37 toestellen in gebruik.


Kent u iemand die op de vlucht van Qantas -die van Londen via Signapore naar Sydney ging- zat en wilt u of een andere persoon daarover getuigen? Laat het onze redactie dan weten via hier@reageren.be. Vergeet zeker uw contactgegevens te vermelden.

Voorlopig is er nog geen verband aangetoond met de uitbarsting van de Indonesische vulkaan Merapi maar de kans bestaat dat er een verband is.

Luchtvaartmaatschappij Qantas houdt haar Airbus A380's voorlopig aan de grond. "We schrappen alle vluchten van onze A380's totdat we voldoende informatie hebben over vlucht QF32", aldus directeur Alan Joyce.

.

Nu in het nieuws