Fortis helpt BNP Paribas aan 40% meer winst

Fortis helpt BNP Paribas aan 40% meer winst

Fortis helpt BNP Paribas aan 40% meer winst

Print
De Franse bankgroep BNP Paribas heeft in de eerste negen maanden van 2010 een winst van 6,293 miljard euro gerealiseerd. Dat is 40,9% meer dan in dezelfde periode van 2009. Een deel daarvan komt uit de Belgische tak BNP Paribas Fortis.

De Belgische en Luxemburgse retailactiviteiten droegen in de eerste negen maanden van 2010 569 miljoen euro bruto bij tot de winst van de Franse groep. Vorig jaar bleef de wijzer nog staan op 223 miljoen euro.

De overname van Fortis Bank liet BNP Paribas toe om heel wat synergievoordelen te behalen. In 2009 ging het al om 120 miljoen euro. Dit jaar kwamen daar al 292 miljoen euro bovenop. En de maatregelen die nu zijn genomen en pas de volgende maanden opbrengsten leveren, zijn nog eens goed voor 200 miljoen euro. Dat brengt de totale synergievoordelen op 612 miljoen euro. Het grootste deel van de synergieËn komt van de afdeling van de bank die zich richt tot grote ondernemingen en financiële markten. Het bankieren voor particulieren zorgt maar voor 10% ervan.

De integratie van BNP Paribas Fortis in de Franse groep ligt overigens ook meer dan zes maanden voorop op schema.

JVG

.

Nu in het nieuws