Het weerbericht voor Limburg

Het weerbericht voor Limburg

Vakantie

Het weerbericht voor Limburg

Print

Update donderdag 4 november 6u20

Voormiddag kan er eerst nog af en toe wat lichte regen of motregen vallen. Namiddag blijft het droog met enkele opklaringen. Het is zeer zacht voor de tijd van het jaar met extreem hoge minima rond 14 a 15°C, wat zo'n 10°C meer is dan de normale waarde voor de tijd van het jaar.

De maxima lopen op tot 17°C. De wind zal waait matig tot vrij krachtig uit het zuidwesten.

Vrijdag liggen de minima rond 10°C en halen we nog maxima rond 13 a 14°C. De zon komt er niet aan te pas en vooral namiddag valt er vrij veel regen bij nog steeds een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind.

Zaterdag lijkt een echte regendag te zullen worden. De minima zijn met 12°C zeer hoog te noemen. Overdag komen er nog hooguit 2 graden bovenop. De wind waait eerst nog uit het zuidwesten maar zal stilaan naar het noorden draaien waarna koudere lucht binnensijpelt.

Zondag is het een stuk droger maar ook een stuk frisser. De minima schommelen net boven het vriespunt en overdag wordt het nog hooguit 9°C. Enkele lokale buien zijn niet uitgesloten maar de zon zal zich toch ook regelmatig laten zien. De wind waait dan zwak uit het noordoosten.

Begin volgende week blijft het fris met kans op nachtvorst.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN