Rotonde bezorgt UZA hoofdbrekens

Rotonde bezorgt UZA hoofdbrekens

Rotonde bezorgt UZA hoofdbrekens

Edegem - Terwijl het UZA eind dit jaar zijn nieuwe hoofdingang via de Drie Eikenstraat denkt klaar te hebben, legt AWV daar pas vanaf volgend voorjaar de rotonde aan die het sluitstuk moet vormen.

Volgens zijn oorspronkelijke planning ging het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vanaf augustus het deel van de Drie Eikenstraat tussen de E19 en de spoedweg voor ambulances op het terrein van het UZA aanpakken.

Een nieuwe rotonde op de Drie Eikenstraat moet er weldra zorgen voor een vlotter verkeer naar de parking van het ziekenhuis én een veiligere situatie, met heel wat verkeer dat op de E19 de afrit naar het UZA neemt, maar vervolgens aan de Wilrijkstraat terugdraait richting Prins Boudewijnlaan. Stootranden in het midden van de nieuwe Drie Eikenstraat moeten dit manoeuvre mee voorkomen.

Dit jaar blijven zowel rotonde als stootranden nog achterwege, bevestigt AWV-woordvoerster Erika Decorte. “Het is nog wachten op de bouwvergunning. Omdat we deze werkzaamheden moeilijk in volle winter kunnen opstarten, verschuiven we de start naar volgend voorjaar”, duidt ze.

Zonder al te pessimistisch te willen overkomen, wordt dit uitstel bij UZA betreurd. “Voor alle duidelijkheid: ik ben blij dat dit dossier weldra wordt uitgevoerd. Anderzijds wil UZA tegen februari klaar zijn met de nieuwe hoofdingang. We hadden er op gerekend dat tegen dan de rotonde er zou zijn”, zegt Dirk De Man, hoofd van de technische dienst.

“Om verkeer via de Drie Eikenstraat vlot op en van de parking te krijgen, is die rotonde een noodzaak. Zonder krijg je er een haaks kruispunt. Als je weet dat dagelijks zo’n 2.000 voertuigen UZA aandoen, is het duidelijk dat dit problemen kan opleveren met de doorstroming.”

De huidige ingang langs de Wilrijkstraat blijft weliswaar behouden, maar vooral voor leveranciers en bussen van De Lijn. Intussen werkt het UZA gestaag verder aan zijn nieuwe toegang. Voor het ziekenhuis verrijst momenteel een rotonde, die het verkeer langs de hoofdingang leidt en ruimte biedt om mensen te laten in- en uitstappen.

Jan Van de Poel

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio