Tweede dader steekpartij Antwerpen-Noord opgepakt

Tweede dader steekpartij Antwerpen-Noord opgepakt

Tweede dader steekpartij Antwerpen-Noord opgepakt

Antwerpen - De moord vorige week in de Duinstraat in Antwerpen is opgelost. De speurders pakten gisteren ook de twee dader op. De aanleiding zou een banale ruzie zijn.

Antwerpen-Noord werd vorige week opgeschrikt door twee incidenten met messentrekkers. In de Diepestraat kwam het tot een gevecht tussen twee personen. Eén kreeg messteken in de rug en in zijn been. De dader is nog altijd spoorloos. Het slachtoffer herstelt van zijn verwondingen in het ziekenhuis. Volgens getuigen waren dader en slachtoffer betrokken bij drugshandel. Het parket laat daarover voorlopig niets los.

Fiets

Ongeveer op hetzelfde tijdstip ontstond er een vechtpartij in Café Nord Africain in de vlak bij gelegen Duinstraat. Twee mannen vielen daar een 24-jarige Noord-Afrikaan aan. Met een slagersmes werd dwars door zijn been gestoken en daarbij werd een slagader geraakt. De man overleed ter plaatse. De buurt wordt bewaakt door politiecamera’s en de speurders beschikten over beelden van de verdachten.

Ze boekten al snel resultaat in het onderzoek. Een dag later werd al één dader opgepakt. Voor de tweede was het wachten tot gisteren.

Aanvankelijk werd gedacht dat alles om drugs draaide, maar dat blijkt nu niet het geval te zijn. Volgens sommige betrokkenen zou aan de basis van het dramatische incident een banale ruzie liggen tussen een aantal Tunesiërs. Mogelijk had het geschil te maken met een fiets. Het parket laat ook over dit incident voorlopig niets los, behalve dat de twee blijven aangehouden. Het is zelfs niet duidelijk of ze worden beschuldigd van doodslag of slagen of verwondingen.

AK


.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio