16-jarige zus ontkent aanval op Sofie (11)

16-jarige zus ontkent aanval op Sofie (11)

16-jarige zus ontkent aanval op Sofie (11)

Print
Rotselaar - In het onderzoek naar de aanval op de elfjarige Sofie G. uit Rotselaar is woensdag de oudste zus van het slachtoffer opgepakt. Het meisje wees haar 16-jarige zus, in tegenstelling tot eerdere berichten, niet zelf aan. De oudere zus wordt geplaatst in een gesloten jeugdinstelling, maar blijft de feiten ontkennen. Dat meldt het Leuvense parket.

De zus werd gisteren in de loop van de dag opgepakt en verhoord. Ze ontkent nog steeds dat ze Sofie G. heeft aangevallen, maar volgens het parket zijn er voldoende aanwijzingen tegen haar. Eerder werd gemeld dat het meisje had bekend, maar dat bleek niet te kloppen.

Sofie werd lang in een kunstmatige coma gehouden. Maar sinds kort ontwaakt ze af en toe. Op dit moment is het nog niet mogelijk om haar te verhoren in het kader van het onderzoek. Ze wees dus ook niet zelf haar zus aan als aanvaller.

Het sporenonderzoek door het labo wees de zus ontegensprekelijk aan als de dader. Vooral op een aantal in beslag genomen kledingstukken zou bezwarend materiaal gevonden zijn. Over een motief of het voorwerp waarmee de slagen werden toegediend, is nog niets bekend. De 16-jarige zus werd woensdag door de jeugdrechter in een gesloten instelling geplaatst.

Politiebewaking

Het Leuvense parket ging er van in het begin van uit dat de dader moest worden gezocht in de onmiddellijke omgeving van het slachtoffer. Sofie werd daarom in Gasthuisberg de klok rond bewaakt door politieagenten.

Sofie G. werd vorige week dinsdag thuis aangevallen terwijl haar ouders op oudercontact waren en haar oudere zus even de woning hadden verlaten om te gaan joggen. Bij hun terugkeer vonden de zussen, samen met een buurjongen, het meisje met een ernstige hoofdwonde in een plas bloed.

Het kind werd in kritieke toestand overgebracht naar het universitair ziekenhuis Gasthuisberg, waar artsen vaststelden dat ze verschillende klappen had gekregen met een zwaar metalen voorwerp. De buren die daarop kwamen toegesneld, dienden de eerste zorgen toe en verwittigden ook de hulpdiensten.

Het Leuvense parket opende daarop een gerechtelijk onderzoek. Daarbij werd de buurt rond de woning van het meisje zelfs doorzocht met een metaaldetector en werden alle buren ondervraagd.

Bekijk hier een reportage van vtm:

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio