Mignolet slikt vijf goals in Newcastle

Heel wat Belgen kwamen zondag in actie op de buitenlandse velden waar ook enkele toppers werden gespeeld. Een overzicht:

drombouts

In de Bundesliga heeft Borussia Dortmund de topper tegen leider Mainz gewonnen met 0-2. Dortmund springt daarmee over Mainz naar de eerste plaats.

Premier League

In Engeland kan Liverpool weer een beetje ademen. De Reds wonnen op het veld van Bolton met 0-1 en klimmen zo van de zeventiende naar de twaalfde plaats. Simon Mignolet beleefde een zware avond tegen Newcastle. De Belgische doelman van Sunderland moest zich maar liefst vijf keer omdraaien, het werd 5-1.

Ligue 1

Eden Hazard kon met Rijsel niet winnen in en tegen Valenciennes. Het werd 1-1 waardoor Rijsel op een achtste plaats blijft steken. De topper tussen Rennes en Marseille, de nummers twee en drie, werd afgelast wegens de zware regenval in het zuiden van Frankrijk. Ook Monaco-Bordeaux kon niet doorgaan.

Serie 1

In de Italiaanse Serie A scoorde Radja Nainggollan voor Cagliari, dat met 2-0 won van Bologna. Bij de bezoekers werd Gaby Mudingayi in de tweede helft vervangen. Jean-François Gillet verloor met Bari met 0-2 van Udinese.

Eredivisie

Na het 10-0 verlies vorige week tegen PSV, ging Feyenoord zondagnamiddag ook onderuit tegen AZ, het werd 2-1. Bjorn Vleminckx kon niet scoren voor NEC dat 0-0 gelijkspeelde tegen Vitesse.

Timothy Derijck (ADO) won met 1-0 van het Utrecht van Jan Wuytens en Dries Mertens. Tot slot werd het 2-2 tussen Willem II (met doelman Davino Verhulst) en Roda JC (met Davy De Fauw, Laurent Delorge en Stijn Huysegems).