1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Anderlecht weer helemaal terug na winst in Genk

Anderlecht heeft de topper tegen leider Racing Genk met 1-2 gewonnen. De Brusselaars kwamen al na 9 minuten op voorsprong in Genk na een doelpunt van Kljestan, maar Buffel maakte een kwartier later al de gelijkmaker. Anderlecht begon scherp aan de tweede helft en in de 53ste minuut kopte Romelu Lukaku de winning goal binnen op aangeven van Legaer. Met 27 punten springt Anderlecht nu over Gent naar de tweede plaats, op twee punten van leider Genk. Eerder op de dag speelden Club Brugge en Standard 2-2 gelijk.

drombouts

Genk was al meteen op achtervolgen aangewezen toen Legear doorbrak op rechts en Boussoufa bediende die op de paal besloot. Kljestan was echter goed gevolgd en maakte de 0-1.

Genk kwam maar moeilijk op gang, maar sleepte een kwartier later toch de gelijkmaker uit de brand. Buffel profiteerde van knullig balverlies bij Anderlecht en legde de bal in de netten met een mooie lob.

Na de 1-1 verdween het tempo uit de wedstrijd, enkel Legear bleef de Genkse defensie bestoken. Maar tot echte kansen kwam het niet meer.

Tweede helft

Anderlecht kwam gretig uit de kleedkamers en dat leverde al na acht minuten een doelpunt op. Lukaku kopte de 1-2 binnen na een voorzet van Jonathan Legear.

De Brusselaars wilden meteen de match beslissen, maar Courtois hield Genk in de wedstrijd. De Limburgers hadden grote kansen met Camus en Buffel, maar de gelijkmaker bleef uit. Ook het slotoffensief van Genk leverde niets op.

Genk verliest zo z'n tweede partij op rij en ziet de concurrentie naderen. Anderlecht is nu tweede op twee punten, AA Gent derde op vier punten. Standard blijft vierde nadat ze eerder op de dag 2-2 gelijkspeelden op het veld van Club Brugge.

MEER OVER Anderlecht

MEER OVER VOETBAL