1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Clijsters pakt derde titel in de Masters

Kim Clijsters (WTA-4) heeft in Doha voor de derde keer de Masters gewonnen. De Limburgse versloeg de Deense Caroline Wozniacki, 's werelds nummer 1, in drie sets. Het werd 6-3, 5-7 en 6-3.

drombouts

Nadat Clijsters de eerste set overtuigend had gewonnen met 6-3 leek ze in de tweede set al snel op weg naar de winst. Clijsters kwam op 4-1, maar Wozniacki gaf zich nog niet gewonnen en toonde waarom ze 's werelds nummer één is.

De 20-jarige Deense kwam terug tot 4-4 en profiteerde voluit van de dip van Clijsters door de set met 7-5 te winnen.

In het begin van de derde set was Clijsters nog even van slag, maar daarna teerde onze 27-jarige landgenote op haar ervaring. Bij 3-2 ging ze door de opslag van Wozniacki die zich niet meer terug in de partij wist te knokken. Het werd 6-3 in de laatste set.

Clijsters pakt zo, na 2002 en 2003, haar derde Masters-titel en volgt Serena Williams op in de erelijst. De winnares van de US Open is ook anderhalf miljoen dollar rijker.

"Fysiek zwaar maar blij met winst"

"Het was een lange en fysiek zware match, maar ik ben heel blij met deze overwinning", reageerde Clijsters meteen na haar zege in het hete Doha.

"Ik kan me voorstellen dat dit voor Caroline een ontgoocheling is. Ik weet niet hoe lang ik nog blijf tennissen, maar zij heeft in elk geval nog een mooie toekomst voor zich", besloot ze.