Stybar blijft onklopbaar

Er is nog altijd weinig te beginnen tegen Zdenek Stybar (Telenet-Fidea). Na Ruddervoorde heeft de Tsjech nu ook de tweede manche van de Superprestige in Zonhoven gewonnen. Kevin Pauwels (Telenet-Fidea) probeerde in de laatste ronde nog naar Stybar te rijden, maar de Kempenaar strandde op enkele seconden. Sven Nys (Landbouwkrediet) toonde met een derde plaats dat hij niet meer ver verwijderd is van zijn topvorm.

drombouts

Stybar jaagde, zoals gewoonlijk, het tempo in de openingsronde de hoogte in. Enkel Nys, Pauwels, Aernouts, Wellens en Albert konden mee.

Nys probeerde halverwege de koers, maar Pauwels en Stybar waren alert. Niet veel later kwamen de andere drie terug. Intussen had een zieke Klaas Vanornout al opgegeven.

In de voorlaatste ronde vond Stybar het welletjes. De Tsjech versnelde en liet zijn vier Belgische medevluchters - Wellens had intussen de rol moeten lossen - achter zich. Bij het ingaan van de laatste ronde had Stybar twaalf seconden voorsprong op Nys, Pauwels en Aernouts.

Pauwels probeerde de kloof nog te dichten op zijn ploegmaat, maar Stybar hield alles onder controle. Nys was tevreden met de derde plaats. Aernouts werd vierde voor Albert en Wellens.

In de tussenstand van de Superprestige heeft Stybar nu vier punten voorsprong op Aenrouts en Nys. De derde manche wordt op 14 november gereden in Hamme-Zogge.

Uitslag Zonhoven

1.Z.Stybar (Tsj)

2.K.Pauwels

3.S.Nys

4.B.Aernouts

5.N.Albert

6.B.Wellens

7.T.Meeusen

8.P.Walsleben (Dui)

9.R.Peeters

10.E.Franzoi (Ita)

11.G.de Knegt (Ned)

12.T.van Amerongen (Ned)

13.J.Verstraeten

14.D.Vanthourenhout

15.E.van IJzendoorn (Ned)

Tussenstand na Zonhoven:

1.Z.Stybar (Tsj) 30 punten

2.B.Aernouts 26

3.S.Nys 26

4.K.Pauwels 22

5.B.Wellens 21

6.N.Albert 20

7.T.Meeusen 15

8.P.Walsleben 12