Vermiste vrouw uit Bonheiden vermoord teruggevonden

In Mechelen aan de Uilmolenweg, ter hoogte van het Sas van Battel, is zondagmiddag het lijk teruggevonden van de 30-jarige Iris Van Herck uit Bonheiden. Het slachtoffer lag onder haar auto in het kanaal Leuven-Dijle. Ze is door haar 27-jarige ex-vriend vermoord en daarna in de vaart gedumpt.

kscherpenberg

De vrouw, moeder van drie kinderen, was spoorloos sinds vorige week zaterdag. De vrouw verdween die zaterdag na een afspraak met haar ex-vriend. Beiden werden het laatst gezien in een pitabar in Keerbergen. Sindsdien ontbrak van haar elk spoor. Tot de ex-vriend opnieuw door de speurders aan de tand werd gevoeld en de man tot bekentenissen overging.

De onderzoeksrechter heeft de ex-vriend aangehouden en opgesloten in de gevangenis op verdenking van moord. Hij heeft bekend dat hij Iris Van Herck na een ruzie gewurgd heeft. Maar volgens hem leefde ze nog toen hij haar en haar auto in de vaart dumpte.

De Uilmolenweg werd zondagmiddag lange tijd afgesloten voor alle verkeer. Ook de scheepvaart werd lange tijd stilgelegd. De politiediensten hadden een grote kraan gevorderd om de wagen, een rode VW Polo, uit de vaart te tillen. Onder het wrak troffen duikers ook het stoffelijk overschot aan van het slachtoffer.

LDN

MEER OVER Bonheiden

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio