Het weerbericht voor Limburg

Update zondag 31 oktober 8u

De verwachte regenzone had wat voorsprong op het voorziene schema en heeft onze provincie vanochtend om 8u reeds grotendeels verlaten. Vooral over het noordoosten van Limburg kunnen er tot pakweg 10u nog wat druppeltjes vallen.

rweytjens_fr

Daarna blijft het dan toch wel overal droog met steeds breder wordende opklaringen. Het is ook zacht met maxima vanmiddag tot zo'n 14°C. De wind waait zwak uit zuidoostelijke richting.

Maandag blijft het in Limburg overal droog met minima rond 6°C en maxima tot 14°C. We krijgen daarbij toch wel regelmatig de zon te zien. De wind draait dan tijdelijk naar het noorden maar blijft zwak van kracht.

Dinsdag komen er veel wolken voor en kan er verspreid door de dag nu en dan wat lichte regen of motregen vallen. De minima liggen rond 7°C en de maxima komen rond 13°C uit. Er waait dan een zwakke zuidwestenwind.

Ook de dagen nadien blijft het zacht voor de tijd van het jaar met maxima in de buurt van 15°C. Elke dag kan er wel af en toe wat lichte regen of motregen vallen. De zon krijgt slechts een bijrolletje toebedeeld en het gaat ook wat harder waaien vanuit het zuidwesten. De kleurrijke herfstblaadjes zullen dus massaal gaan vallen.

Vanaf het weekend wordt het frisser en van tijd tot tijd passeren er actieve regenzones. Het zal van tijd tot tijd ook stevig waaien. We schakelen dus over van zacht herfstweer op guur herfstweer.

Ruben Weytjens

MEER OVER Reizen