Bracke voorspelt nieuwe verkiezingen bij uitblijven akkoord

Als er op 12 november geen uitzicht is op een politiek akkoord rond de staatshervorming, zullen er wellicht nieuwe verkiezingen komen. Dat beweert N-VA-Kamerlid Siegfried Bracke.

jlenaerts

Koninklijk bemiddelaar Johan Vande Lanotte (sp.a) stelt op 12 november zijn rapport voor. Dan wordt duidelijk of er een uitzicht is op een communautair akkoord. Als dat perspectief er niet is, komen er volgens Siegfried Bracke wellicht nieuwe verkiezingen.

"Dan zullen wij, met lood in de schoenen, aan de kiezer moeten vragen om zich nog eens uit te spreken. Niet dat dit een oplossing zal brengen, want de gegevens blijven hetzelfde. Het is ook niet ons scenario. Wij verkiezen een oplossing, maar niet aan om het even welke prijs", aldus de N-VA'er.

Indien de nieuwe verkiezingen geen oplossing bieden, moet er bij hogere instanties gezocht worden. "Dan zijn er hogere instanties die het hier in onze plaats zullen komen regelen. Europa bijvoorbeeld of het IMF. Met een ijzeren handschoen. Dan zal democratie niet de eerste bekommernis zijn, maar economie."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER