Aanrander meisje op KTA Wemmel aangehouden

De 18-jarige jongen die in september 2009 een medeleerlinge verkrachtte en probeerde te doden op het Koninklijk Technisch Atheneum in Wemmel, is door onderzoeksrechter De Coster aangehouden. Hij is overgebracht naar de jeugdgevangenis van Tongeren.

wverhaert

Vrijdagvoormiddag had de Brusselse jeugdrechtbank de jongeman uit handen gegeven zodat hij als een volwassene kan berecht worden, waarop het parket om zijn aanhouding had verzocht.

Op 16 september 2009 probeerde de jongen na een tennispartijtje op school zijn 14-jarige tennispartner te overtuigen seks met hem te hebben. Toen ze dat weigerde, wurgde hij haar tot ze het bewustzijn verloor. Vervolgens verkrachtte hij haar en stak haar in de hals met een schaar en scherven van een bierflesje. Nadien probeerde hij zelfmoord te plegen.

Vrijdagvoormiddag oordeelde de jeugdrechtbank dat er binnen het jeugdrecht geen aangepaste begeleiding of behandeling meer mogelijk was, zeker niet binnen de korte tijd - 15 maanden - die er nog rest voor de jongen 20 jaar wordt. Hij zal zich nu voor de correctionele rechtbank moeten verantwoorden, maar daarvoor moet een deel van het psycho-sociaal onderzoek overgedaan worden.