Gelukkige verjaardag Jan

Vandaag is het eigenlijk echt zover. Jan Goosenaerts is 110 jaar. Gisteren werd hij al gevierd. Vlaams-minister president Kris Peeters plantte met hem een ‘supereeuwelingenboom’ in de voortuin van RVT Sint - Michaël.

redactie

“Het was wel een leuk zicht. Jan die met de voor de gelengeheid versierde rollater, naast de minister de voortuin binnenwandelde. De aanwezigen keken toch wel even op hoe ‘vlot’ hij zijn schop vast nam en het zand terug in de put gooide. Daarna trokken ze de zaal in voor het feest.

Een bloemlezing van wat er te beleven viel:

- Het huldeboek: Wanneer een Essenaar iets uniek doet komt hij in het guldenboek. Voor Jan deed de gemeente beroep op de kundigheid van de Zusters Benedictinessen van de Priorij 'Regine Pacis' van Schotenhof. Zij tekende de levensboom van Jan.

- Reuzentaart: Bakker van Thillo maakt een reuzentaart.

- De harmonie Concordia luisterde de boomplanting op. Leuk detail : Jan is de vader, grootvader en overgrootvader van vier van de muzikanten .

- Naast de supereeuwelingenboom kreeg Jan van de gemeente nog een mand met allerlei lekkernijen.

- Alle inwoners van Essen die op 30 oktober jarig zijn werden aan de feesttafel mee uitgenodigd. Vijftien van de achtenveertig tekenden present. Waaronder de kleine Seppe die één jaar wordt.

- Een delegatie van de Sint - Vincentiusschool van Horendonk waarvan Jan afkomstig is, gaf bloemen.

- Op de site van Essen werden tientallen gelukwensen aan het adres van Jan gepost.

En Jan die onderging alle aandacht, en dacht er waarschijnlijk het zijne van.

Kris Peeters

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio