Viersel heeft opnieuw een buurtwinkel

Afgelopen vrijdag ging in Viersel 't Winkeltje weer open. Toen de vorige uitbater op 26 november 2008 onaangekondigd de deuren sloot, was Viersel plots het enige dorp zonder winkel van Vlaanderen. Voedsel was er nergens meer te koop, tenzij op restaurant en (later) in de twee broodautomaten of aan het kippenkraam op vrijdag.

Kristin Matthyssen

Voor de eigenaar van de winkel, Hugo Van de Wiele (82), het begin van een lange procedureslag. "De vorige uitbater mocht 't Winkeltje niet zomaar van de ene op de andere dag sluiten, want het ging om een handelshuur. Hij betichtte mij ervan dat er allerlei gebreken waren aan het gebouw, van lekkage tot veiligheidsproblemen met de elektriciteit. Aantijgingen die tijdens een plaatsbezoek in aanwezigheid van de vrederechter allemaal werden weerlegd." Van de Wiele is dan ook héél blij dat hij met bakkerij Den Troon uit Grobbendonk een nieuwe, betrouwbare overnemer heeft gevonden en 't Winkeltje na twee jaar een nieuwe start kan maken.

"We stellen in totaal zes personen aan het werk", vertelt An Bierinckx van Den Troon. "Drie vaste en drie weekendmedewerkers, onder wie twee studenten. De grootste verandering is dat het kranten- en Lottopunt verdwijnt. Dat was niet haalbaar met de uurroosters van ons personeel.

't Winkeltje wordt opnieuw een pure voedingswinkel, met brood, gebak, koffiekoeken en alle producten die bij ons in Grobbendonk in bakkerij Den Troon te koop zijn. Voorts gaan we fijne vleeswaren, zuivel, bloedworst, verse groenten, blik- en bokaalvoeding en diepvriesproducten zoals frieten verkopen. Van alles de basis, zoals een echte buurtkruidenier." 't Winkeltje is dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag open zijn van 7 tot 12.30u en van 13.30 tot 18u. Op zaterdag is de nieuwe buurtwinkel doorlopend open van 7 tot 17u en op zondagvoormiddag kan je er terecht van 7 tot 12.30u.

Kristin Matthyssen

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio