Agressieve klant van taxichauffeur keert zich tegen de politie

Een agressieve man heeft donderdagavond op de Franklin Roosevelplaats een taxichauffeur verwond en een politieagent aangevallen. De man kon worden ingerekend.

jrosquin

De problemen begonnen toen een 48-jarige taxichauffeur uit Borgerhout twee klanten verbood om met drank in zijn voertuig in te stappen. Een van de twee, een 44-jarige Antwerpenaar, pikte dit niet. Hij ging de bestuurder van de taxi te lijf en reageerde zijn woede ook af op het voertuig van een andere taxichauffeur.

De politie was snel ter plaatse en kon de vechtersbaas inrekenen. Dat gebeurde echter niet zonder slag of stoot, want de man verzette zich hevig. Toen hij in de politiecombi zat stampte hij aanhoudend tegen de deuren en ramen en spuwde hij in het rond. Toen de politie hem probeerde te bedaren, kreeg een inspecteur enkele trappen tegen de borstkas. Uiteindelijk moesten ze pepperspray gebruiken om de man uit te kunnen schakelen. De agressieveling werd opgesloten.

Hem wordt, naast de slagen aan de taxichauffeur en de beschadigingen aan het politievoertuig, ook weerspannigheid en slagen aan een politieambtenaar ten laste gelegd.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio