Bed Willem Elsschot levert 3.500 euro op

De firma LS Bedding uit Maldegem deed het hoogste bod op het bed van schrijver Willem Elsschot. Zaakvoerder Frank Verschueren had 3.500 euro over om het ‘literair erfgoed’ naar zijn showroom te kunnen halen. Met de veilingkosten erbij, komt het bedrag op 4.300 euro voor Bednet.

ikerremans

Veilingmeester Mon Bernaerts moest gisterenavond tijdens de veiling van radiozender Klara niet veel moeite doen. De veilingzaal zat vol met Elsschotfans die allemaal hun reden hadden om het bed waar de schrijver veertig jaar lang in sliep en dat figureert in zijn boeken, te kopen.

Bekijk hier nog eens de reportage van onze vliegende reporter: John Lennon in bed van Elsschot

Tal van sprekers hadden vooraf ook reclame gemaakt voor het ledikant. Willem Dolphyn, kleinzoon van Elsschot, kwam een echtheidscertificaat afleveren. Hij wist zelfs te vertellen dat de schrijver aan de rechterkant sliep, “de kant van de deur”. Veilingmeester Mon Bernaerts gaf mee dat het slaapmeubel van gevlamde eik was en wellicht van Mechelse makelij rond 1900.

Vlak voor de veiling deed Kathy Lindekens nog een oproep om mild te zijn want de opbrengst ging naar haar initiatief Bednet, dat langdurig zieke kinderen aan onderwijs helpt. Guido Lauwaert, die als laatste spreker promotie voor het ‘monument’, maakte, hoopte dat de hoogste bieder het bed zou schenken aan de enige plek waar het echt zou thuishoren: het Antwerpse Letterenhuis.

Dat was zonder beddenfabrikant LS Bedding gerekend. “Ik ben een Elsschotfan en het bed krijgt een prominente plaats in Maldegem”, verzekerde zaakvoerder Frank Verschueren die de modellen Ergosleep en Magnitude op de markt brengt. “We zetten het oude bed van Elsschot gewoon tussen onze moderne producten”, verzekerde hij.

FH

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio