Moordenaar Carlos Van Deun in cassatie

Moordenaar Carlos Van Deun, die zijn vrouw Nancy Hendrickx in 2007 vermoordde, gaat in cassatie tegen de 26 jaar cel die hij van de assisenjury kreeg.

jrosquin

Van Deun (47), die zijn vrouw op camping Bergheide in Lichtaart vermoordde met 120 steken met een schroevendraaier, kan zich niet verzoenen met de straf die hij in september voor het assisenhof van Antwerpen te horen kreeg.

Dat bleek tijdens een zitting van de strafrechtbank in Turnhout, waar Van Deun zich moest verantwoorden voor nog maar eens een affaire van partnergeweld. De feiten gebeurden toen hij, in afwachting van zijn assisenproces, in voorlopige vrijheid was gesteld.

In november 2009 takelde hij zijn nieuwe vriendin Adelaïda Joossens zwaar toe. Het leek helemaal fout af te lopen toen Van Deun tijdens de ruzie naar mes in een lade greep. Maar de zaak koelde toen op dat moment toevallig twee vrienden naar binnen stapten.

De rechtbank in Turnhout stelde de behandeling van de zaak nu voor onbeperkte tijd uit: men wil er eerst het arrest van cassatie afwachten.

HHM

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio