Het weerbericht voor Limburg

Update vrijdag 29 oktober 9u

Vandaag is het rustig en zacht najaarsweer. We halen vanmiddag maxima tot gemiddeld 16°C. In de Kempen zit er zelfs nog een graadje extra in. Er komen veel hoge wolkensluiers voor waar de zon toch wel regelmatig doorheen kan schijnen en het blijft overal in Limburg droog.

rweytjens_fr

Er waait hierbij een zwakke tot matige zuidenwind.

Zaterdag blijft het zacht met hoge minima rond 9°C en maxima tot 15°C. Eerst komen er nog enkele opklaringen voor maar tegen de middag neemt de bewolking toe, gevolgd door eventjes wat lichte regen. In het tweede deel van de namiddag wordt het weer overal droog. De wind blijft matig vanuit het zuiden waaien.

Zondag vertoeven verzwakte storingen in onze buurt, maar het blijft toch wel overwegend droog met nu en dan een opklaring. De temperaturen blijven het vrij aardig doen met minima rond 7°C en en middagtemperaturen van een graad of 14. De wind waait dan nog zwak uit zuidelijke richting.

Maandag blijft het overal droog met minima rond 6°C en maxima tot 15°C. De wind draait dan tijdelijk naar het noorden maar blijft zwak van kracht.

Dinsdag kan er in de loop van de dag tijdelijk wat regen vallen, maar zeker geen grote hoeveelheden. De maxima komen nog steeds rond 15°C uit.

Ook de dagen nadien blijft het zacht tot zeer zacht voor de tijd van het jaar en het blijft meestal droog.

Ruben Weytjens

MEER OVER Reizen