Clottemans schilt aardappelen in gevangenis en krijgt zwarte mars

De oprichters van de facebookgroep ‘Steun Els Clottemans’ melden dat er op 11 november waarschijnlijk een zwarte mars zal plaatsvinden om te protesteren tegen veroordeling van de 26-jarige lerares. Het motto van de mars, die om 14 uur van start zal gaan aan het Centraal Station in Brussel, is 'Vecht voor recht’. Clottemans zelf heeft ondertussen een job als hulpkok in de gevangenis van Hasselt.

fvranckx

De bijna 10.000 leden van de facebookgroep pikken het niet dat Clottemans 30 jaar cel heeft gekregen voor de moord op Els Van Doren terwijl er geen materiële bewijzen zijn. Met de mars willen ze aanklagen dat “het Belgisch rechtssysteem heeft gefaald". "Mensen worden hier publiek gelyncht zonder onderzoek”, klinkt het.

De datum staat nog niet vast omdat de oprichters nog wachten op de toestemming van het schepencollege.

Clottemans zelf werkt sinds kort als hulpkok in de keuken van het restaurant voor het gevangenispersoneel in Hasselt. Ze had toelating gevraagd voor die job en kreeg die. Tijdens haar shiften schilt ze er onder meer aardappelen en maakt slaatjes voor cipiers, directie- of ander personeelsleden die in het restaurant willen eten.

Vastgoed

Jobs in de regio