Sioen ziet omzet 13% aandikken

De beursgenoteerde producent van technisch textiel Sioen heeft in de erste negen maanden van 2010 voor 215,5 miljoen euro aan facturen mogen uitschrijven. Dat is een toename met 12,8% tegenover vorig jaar.

jvangeyte

De afdeling coating - die het textieldoek weeft en er vervolgens een coating met polymeren op aanbrengt waarna het kan worden verwerkt tot tenten, afdekzeilen, beschermkledij en matrasbeschermers - zag zijn verkoopcijfer 22,8% aandikken tot 91,5 miljoen euro. Het bedrijf profiteerde hier onder meer van een herleving in de transportmarkt.

Een lichtere vooruitgang was er voor de appareldivisie, die hoogwaardige beschermkledij maakt. Ze zag haar omzet van 55 miljoen euro naar 57,9 miljoen euro stijgen.

In de chemische divisie - die zich concentreert op pigmentpastaes en inkten - steeg de omzet met 11,7% tot 36,6 miljoe euro.

Alleen in de industriële divisie was er een terugval van het verkoopcijfer. Dat ging van 28,2 miljoen euro naar 27,3 miljoen euro. Vooral de teruglopende overheidsbestellingen voor het leger en de treinen spelen hier een rol.

JVG