25 miljoen verspild door ruzie overheid

De Vlaamse overheid heeft 25 miljoen euro geïnvesteerd in een systeem om verkeerslichten te beïnvloeden ten voordele van trams en bussen. Helaas, het werkt niet. Reden: twee overheidsadministraties worden het niet eens.

ssimons

Vlaams Parlementsvoorzitter Jan Peumans (N-VA) legde gisteren het kafkaiaanse dossier op tafel in de commissie Openbare Werken. ”In heel Vlaanderen gaat het om een kleine 800 verkeerslichten”, aldus Peumans. ”Die lichten zijn uitgerust met de nodige systemen, waardoor een tram- of buschauffeur zichzelf van op afstand groen licht kan geven. Maar het resultaat is noppes. Op de Antwerpse Leien rijdt de tram nu zelfs trager dan voor de heraanleg, en hij heeft een eigen bedding!”

Vlaams minister voor Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V): ”Het klopt dat er al veel in geïnvesteerd is, en er te weinig resultaten zijn. Ik heb de Administratie Wegen en Verkeer en De Lijn bij mij op het kabinet geroepen. Zij moeten bij elkaar zitten en op korte termijn eindelijk een resultaat uitwerken.”

JVB