Politie laat wagens ten onrechte takelen in Lier

Print
Lier - Naar aanleiding van de Sint-Gummarusprocessie werd een dertigtal wagens weggesleept. Sommige onterecht zo bleek al vlug.
"Op een aantal plaatsen was er namelijk geen parkeerverbod aangebracht", zegt onafhankelijk raadslid Paul Boschmans. "En dit is geen alleenstaand feit. Zo was er op zondag 10 oktober op de parking Tramweglei een activiteit van de KLJ. Ook toen heeft de politie voertuigen laten wegtakelen. Ook op die plaatsen was er geen parkeerverbod aangebracht. Hoe kan zoiets gebeuren?"

"Het signalisatieplan voor zowel de KLJ-activiteit als voor de Sint-Gummarusprocessie werd tijdig aan de toezichters van de dienst Wegen en water overhandigd. De signalisatie voor evenementen wordt vervolgens geplaatst door de feestploeg als er behalve signalisatieborden ook ander stadsmateriaal ter plaatse moet gebracht worden. Indien er enkel signalisatieborden geplaatst moeten worden, staat de verkeersploeg hiervoor in", zegt schepen van Openbare Werken Jan Hermans (Lier&Ko).

"Toch stonden er op zondag 10 oktober geen parkeerverbodsborden waar nodig.
Tijdens de Sint-Gummarusprocessie stonden er op sommige plaatsen te weinig verbodsborden of zelfs helemaal geen. Het is duidelijk dat er aan bovengenoemde werkwijze moet gesleuteld worden", beseft Hermans.

De takelkosten voor de onterecht weggesleepte auto's worden door de stad betaald. Wellicht gaat het om enkele duizenden euro's.

Chris VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio