Spector blijft afglijden

Spector blijft afglijden

Spector blijft afglijden

Print
De beursgenoteerde fotogroep Spector blijft het moeilijk hebben. In de eerste negen maanden van 2010 leverden de bedrijfsactiviteiten een recurrente bedrijfskasstroom op van 3,614 miljoen euro. Dat is 1,7% minder dan in dezelfde periode van 2009.

Spector omvat twee activiteiten: het verwerken van foto's en de uitbating van de winkelketen Photo Hall. In de eerste blijven de resultaten kelderen, in de tweede is er een toename.

De historische activiteit - de fotobewerking - staat nog voor 27% van de omzet. Hier blijft het bedrijf lijden onder de terugloop van de klassieke fotografie met filmpjes. Ook het afstoten van de handel in fotopapier kost het bedrijf een stuk uit het verkoopcijfer.

Photo Hall en zijn Luxemburgse evenknie Hifi International staan voor 73% van de omzet. Hier blijft Spector lijden onder de daling van de prijzen voor tal van elektronicaproducten. Er is wel een stijging van het aantal verkochte digitale fototoestellen en gsm-apparaten.

Minder inkomsten

In de eerste negen maanden van 2010 boekte Spector in totaal voor 158,747 miljoen euro aan inkomsten. Dat is 9,1% minder dan in dezelfde periode van 2009.

De belangrijkste periode voor het bedrijf blijft niettemin het vierde kwartaal. Voor de winkelketen Photo Hall verwacht Spector een verderzetting van de trend van de eerste negen maanden. Voor de fotobewerking zal de ingezette automatisering ervoor zorgen dat er sneller positieve resultaten kunnen worden geboekt.

JVG

.

Nu in het nieuws