Mogelijk illegale afspraken bij WK-kandidatuur Spanje en Portugal

Mogelijk illegale afspraken bij WK-kandidatuur Spanje en Portugal

Mogelijk illegale afspraken bij WK-kandidatuur Spanje en Portugal

Print
De Wereldvoetbalbond FIFA onderzoekt de kandidatuur van Spanje en Portugal voor de organisatie van het WK 2018. Beide landen zouden mogelijk illegale afspraken hebben gemaakt met Qatar over het onderling uitwisselen van stemmen. Het Iberische organisatiecomité ontkent echter alle betrokkenheid.

"De Ethische Commissie van de FIFA heeft ons vorige week laten weten dat ze beslist hebben om een onderzoek te openen naar onze kandidatuur op verdenking van het afsluiten van een akkoord met Qatar", verklaarde Miguel Angel Lopez, de directeur van de kandidatuur van Spanje en Portugal, donderdag. "Er bestaat echter helemaal geen akkoord met een ander land", voegde hij er nog aan toe.

Spanje en Portugal zijn net als België en Nederland, Engeland en tot slot Rusland kandidaat om het WK 2018 te organiseren. Qatar is dan weer in de running voor de organisatie van het WK 2022. Door onderling stemmen uit te wisselen, zouden de betrokken landen een voordeel krijgen ten opzichte van de andere kandidaten.

Het Uitvoerend Comité van de FIFA bepaalt op 2 december in het Zwitserse Zürich waar de WK's in 2018 en 2022 worden gehouden.

Meer sportnieuws