Berger uit zware beschuldigingen: "Webber wilde rivaal mee in val sleuren"

Print
Ex-Formule 1 piloot Gerhard Berger meent dat Mark Webber bij zijn crash tijdens de GP van Korea een van zijn titelrivalen mee wilde sleuren in zijn val. De Oostenrijker meent dat de Australische Red Bull-rijder na zijn schuiver in de muur zijn wagen met opzet de baan liet overrollen zodat een concurrent als Fernando Alonso of Lewis Hamilton in de klappen zou delen.

Webber crashte al vroeg uit de race toen hij in de regen de controle over zijn bolide verloor en aan lage snelheid de muur inschoof. Daarna ketste de wagen terug de baan op, waardoor Nico Rosberg (Mercedes) geen kant meer op kon en erop knalde, met een uitvalbeurt tot gevolg. "Gepland", oordeelt Berger, "maar het was de verkeerde wagen die hem raakte."

Red Bull heeft namens teambaas Christian Horner al verontwaardigd gereageerd op de uitlatingen van Berger; volgens het team was de wagen te beschadigd om nog goed te kunnen sturen (het rechter voorwiel stak inderdaad in de lucht, hetgeen een lekke band of gebroken ophanging linksachter betekent, red.) en wilde Webber puur op instinct doen wat elke piloot zou doen: de wagen aan de praat houden.

Herbekijk het incident via YouTube:

Meer sportnieuws