1/2

Bouwvakker (50) raakt zwaargewond op werf Sint-Janshof

Bouwvakker Philip Daelemans (foto) is woensdagmiddag zwaargewond geraakt bij een ongeval op de werf van het Sint-Janshof in Mechelen. De 50-jarige werfleider kreeg een partij gevelstenen over zich heen.

Acht gebroken ribben en een ernstig gekneusde long. Dat zijn de letsels die de werfleider van Willemen heeft overgehouden aan het arbeidsongeval. Uit vrees voor complicaties verblijft het slachtoffer nog steeds op de afdeling intensieve zorgen van het Sint-Maartenziekenhuis.

Wat er precies is fout gelopen, is nog niet helemaal duidelijk. Vermoedelijk is de plastic verpakking van een pallet gevelstenen aan een kraan gescheurd. Zo'n lading weegt een ton, en een deel raakte Philip Daelemans. De kraanman treft volgens collega's geen schuld. De arbeidsinspectie is gelast met een onderzoek naar de omstandigheden van het ongeval.

Zijn echtgenote Ilse Uytgeerts was snel ter plaatse na het ongeval. De woning van het gezin ligt namelijk vlak bij de werf. "De liefde voor zijn job heeft Philip bijna zijn leven gekost. Dertig centimeter verder en hij was morsdood geweest, hebben artsen ons verteld. Dan was hij getroffen in zijn hartstreek. Nu werden zijn organen nauwelijks geraakt", zegt de vrouw.

Meer over het ongeval leest u in de vrijdagkrant van onze editie Mechelen-Lier.

SVH

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio