Man uit Deurne veroordeeld voor seksueel misbruik van vier jongens

Print
Een 36-jarige man uit Deurne is door de correctionele rechtbank van Antwerpen veroordeeld omdat hij in de afgelopen dertien jaar vier minderjarige jongens seksueel misbruikt had. Hij kreeg daarvoor vier jaar cel, waarvan drie jaar voorwaardelijk.

De man moet een aangepaste therapie voor seksuele delinquenten volgen. De beklaagde werd op 14 augustus 2010 opgepakt na een klacht van zijn buurvrouw. Zij had ontdekt dat hij de voorbije twee jaar haar verstandelijk gehandicapte zoon van 17 seksueel misbruikt had. Ze vreesde dat hij mogelijk nog meer slachtoffers had gemaakt, aangezien hij leider was bij de chiro.

Uit het daaropvolgende onderzoek bleek dat hij nog drie minderjarigen had aangerand en verkracht: twee broertjes die hij via de chiro had leren kennen en zijn neefje. De slachtoffers waren tussen de 7 en de 14 jaar toen het misbruik begon.

De beklaagde nam hen altijd mee naar plaatsen waar hij niet betrapt kon worden: de kelder van een kerk, de toiletten van een ziekenhuis, zijn eigen slaapkamer en een bergruimte van de chiro.

Het misbruik strekte zich over een lange periode uit en gebeurde ook zeer frequent. Hij had zich nooit gerealiseerd dat de slachtoffers niet akkoord konden zijn met zijn praktijken.

Hij moet zijn buren 6.250 euro schadevergoeding betalen.

.

Nu in het nieuws