Onderzoekers willen in toekomst dromen achterhalen

Onderzoekers willen in toekomst dromen achterhalen

Onderzoekers willen in toekomst dromen achterhalen

Print
Enkele Amerikaanse onderzoekers geloven dat het in de toekomst mogelijk zal zijn om dromen van mensen te achterhalen. Met een zogenaamde 'dream recorder' zouden ze de hersenactiviteit kunnen registreren en vervolgens kijken waarover de personen in kwestie dromen.

De onderzoekers van het California Institute of Technology zijn er zeker van dat ze in de toekomst gedachten en dromen kunnen 'lezen'. Dit zouden mogelijk zijn door elektroden in de hersenen van mensen in te planten.

Concreet willen ze in eerste instantie prentjes van uiteenlopende dingen aan de proefpersonen laten zien. Bij elk prentje wordt vervolgens geregistreerd welk hersendeel actief is.

Daarna proberen de onderzoekers te kijken of de slapende proefpersonen over dingen die op de prentjes te zien waren, droomden.

Professor Moran Cerf, die het onderzoeksteam leidt, zegt dat het onderzoek zich nog in een vroeg stadium bevindt. Maar hij gelooft erin dat hij na een bepaalde tijd zal kunnen achterhalen waarom en hoe mensen dromen.

.

Nu in het nieuws