Dansmeester Borgerhoutse Reuzen overleden

Rudi Dom, die 27 jaar het boegbeeld van de Borgerhoutse reuzen was, is vrijdag overleden. “Zijn hartenwens is wel nog in vervulling gegaan: zijn zoon Nikolas (13) stond dit jaar tijdens de Reuzenstoet samen met hem op de wagen”, vertelt Paul Thys, de Reuzin.

Rudi overleed onverwacht ten gevolge van kanker. Zijn vrouw, kinderen en de Borgerhoutse Reuskens kunnen het moeilijk geloven. “Rudi was echt een pracht van een man, gekend en geliefd in Borgerhout en omstreken. Hij lachte graag en zijn enthousiasme werkte aanstekelijk op de rest van de bende”, vertelt Reuzin Paul.

“Je kunt niet geloven hoe fier Rudi was toen hij dit jaar met zijn zoon op de wagen stond. Zijn gezin en de Reuskens waren zijn leven.” Echtgenote Miranda krijgt het moeilijk als ze over Rudi vertelt. “Nu is het Nikolas zijn beurt om het waar te maken als reus, niet evident, want hij is nog maar 13 jaar oud. Zijn papa was zijn god en ik ben er zeker van dat hij er alles aan gaat doen om ervoor te zorgen dat zijn vader trots op hem geweest zou zijn”, vertelt Miranda.

Bewogen jaar

Het is een bewogen jaar voor de Borgerhoutse reuzen. Eerst ging de pop Reus kapot, dan overleed de wagenreparateur, Rudi Delissen, en nu zijn ze hun geliefde dansmeester kwijt. “En dat terwijl het volgend jaar de tweehonderdste verjaardag van de Borgerhoutse reuzen is. Ik heb er geen idee van hoe we ons gaan voelen als we daar op de wagen staan, zo zonder Rudi. We hoopten op nog zovele mooie jaren, Rudi was nog lang niet uitgedanst”, vertelt Paul.

Wie nu de scepter van dansmeester overneemt? “Normaal is dat degene die het langst op de wagen staat, en dat ben ik”, aldus Paul. “Het gaat moeilijk zijn om afscheid te nemen van mijn Reuzin, maar ik ben van plan om met even veel fierheid als Rudi de poppen te doen dansen.”

Onderschrift foto: Links dansmeester Rudi Dom, met naast hem Reuzin, Dolfijn en Kinnebaba op de reuzenstoet in september
Geraldine Dewart
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio