Brazilianen investeren 70 miljoen in haven van Gent

Print
Het Braziliaanse Companhia Brasileira de Logistica (CBL) investeert 70 miljoen euro in een nieuwe terminal voor de opslag van vloeibare bulk zoals biodiesel en oliën aan het Kluizendok in de haven van Gent.

De terminal beslaat een terrein van ruim 8 hectare. Hij zal beschikken over 350 meter kaailengte voor een jaarlijks voorziene overslag van 875.000 ton.

De investering zou in een eerste fase goed zijn voor 30 tot 35 jobs. De start van de bouw van de terminal is gepland voor het najaar 2011/ voorjaar 2012 en neemt al snel twee jaar in beslag.

Uitbater CBL behoort tot de groep Interalli. Die realiseert een goederenoverslag van 3 miljoen ton per jaar en beschikt daartoe over een gespecialiseerde terminal in de haven van Paranaguà.

CBL is het twaalfde bedrijf dat zich aan het Kluizendok vestigt. De terminal komt aan de noordkant van het dok (kant Rieme) en dient voor de opslag van vloeibare dieselolie, benzine, ethanol, biodiesel, plantaardige oliën en farmaceutische producten.

Op het terrein zullen een 35-tal tanks van 5.000 m³ tot 10.000 m³ komen, goed voor een totale opslagcapaciteit van om en bij 294.000 m³. De terminal zal bovendien een fabriek voor afvalwaterverwerking omvatten alsook kantoren, een laboratorium en een systeem van brandbeveiliging door middel van onder meer watertanks.

JVG

.

Nu in het nieuws